Ovesné lívanečky z přesnídávky

By admin|Listopad 13, 2016|Recepty|

30MINUT

 

 

 

Protože máme doma velké zásoby jablečných přesnídávek, které už Kubovi lezou ušima, daly vzniknout tomuto receptu . Lívanečky na tisíc způsobů jsou skvělým způsobem, jak využít zbytky ovesné kaše od večeře, načatý jogurt, přesnídávku nebo zkrátka všechno, co dům dal a výsledek je přitom vždycky dokonalý 🙂

Co budeme potřebovat:

  • 1/2 hrnku – ovesných vloček
  • 1/2 hrnku – horké vody
  • 1 ks – jablečná přesnídávka (200 ml)
  • 200 g – zakysané smetany
  • 1 vejce – (dětem do roka možno dát jen žloutek)
  • 2 lžičky kypřícího prášku ( ideálně BIO)
  • 3/4 hrnku – polohrubé mouky

Odměřila jsem si vločky do misky a zalila je vroucí vodou z konvice. Misku přiklopila mělkým talířem a nechala cca 20 min máčet. Potom jsem přidala celou jablečnou přesnídávku, zakysanou smetanu, vejce, kypřící prášek a postupně vmíchávala mouku. Vše jsem důkladně promíchala metlou, aby se vločky dobře spojily se zbytkem. Množství mouky je spíš orientační, záleží i jak máte hustou přesnídávku. Mělo by se vytvořit lepivější husté těsto, ne tekuté jako na palačinky. Pokud by se lívanečky při obracení trhaly, přisypeme více mouky. Pokud by se Vám naopak špatně tvarovaly, přilijte ještě trochu vody. Osmahneme na pánvi vymaštěné máslem téměř na sucho. Výborné jsou spolu s jogurtem, ovocem nebo javorovým sirupem.

Dobrou chuť!

 

 

Share this Post: